Personal tools
You are here: Home Glop Blog Archive 2008 September

Entries For: September 2008

Dag 3-7 — overweldigend

Filed Under:

Werk, werk, werk. Tussen negen en tien uur werk per dag, met weinig thee-pauzes. Elke dag minder energie daarna om wat anders te doen. Behalve de weg naar Albert Heijn, het station en de universiteit ken ik nog bijna niks over mijn buurt en Amsterdam. Geen tijd ervoor.

Nog niet. Het maakt sowieso niet erg uit, want ik vind mijn nieuwe baan en collega's leuk genoeg om van mijn nieuwe situatie te genieten.

Op zaterdag heb ik mijn kat en Albert verhuisd. De enige vindt het weer nog wat te nat. De andere heeft wat meer licht nodig. Maar overal overleven ze allebei.

Dan zaterdagavond ben ik naar Utrecht geweest voor de Cruise Control — het was de eerste keer waar ik de trein terug naar huis kon nemen met een reistijd van minder dan een uur. Gisteren heb ik een vriendin uit Frankrijk ontmoeten die Amsterdam wilde bezoeken — dus kon ik door de stad lopen, ook voor de eerste keer als inwoner.

Dag 2 — de drie meisjes en hun keuken

Filed Under:

Vandaag heb ik een paar nieuwe dingen gekregen:

  • nieuwe kantoorsleutel en UvA chipsleutel,
  • nieuwe werkkamer en bureau,
  • nieuwe schrijft en pennetje,
  • nieuwe werkplek computer en netwerk aansluiting,
  • nieuwe collega's,
  • nieuwe bibliotheek van technische literatuur,
  • nieuwe kantine,
  • nieuwe eindeloos stapel van werktaken,
  • nieuwe wanorder in de organisatie van mijn afdeling.

Eindelijk was het een lange werkdag vol ook met nieuwe kennis en nieuwe vragen over mijn project en mijn toekomst in het algemeen.

Maar dan was ik terug, en weer bezig met het opruimen en opbergen van mijn spullen. Na een paar uur werk ben ik bijna klaar: alleen maar twee dozen blijven dicht. Ze zijn vol met keukengoederen.

Een paar dagen geleden heb ik een plekje in de keuken gevraagd maar ik heb nog niks gekregen. Vanavond heb ik een nieuwe "truc" geproefd: ik stelde voor om een inventaris van onze toewijzingen te maken, om wat etiketten later af te drukken en te plakken. Het resultaat: mijn mannelijk huisgenoot en mij gebruiken maar twee rekjes van de bestaande 30 in onze woonkamer. De rest zit nu in het bezit van de drie meisjes.

Het blijkt eruit dat de feministische revolutie nog niet tot ons aangekomen is.


skin by PYBOOM